Tips rondom de Corona crisis

Hoe komen mijn voeten de corona crisis door !!!!
Helaas heeft de regering besloten dat wij niet meer mogen werken en heb daarom door deze corona crisis mijn praktijk moeten sluiten. Dit is helaas nodig om verspreiding van het virus te kunnen controleren.

Ik vind het moeilijk dat ik u op dit moment niet kan behandelen zoals u dat gewent bent van mij.

Goede voetzorg is erg belangrijk , ook in deze moeilijke tijd.

  1. Was goed uw voeten

Was uw voeten dagelijks met handwarm water, dit hoeft niet altijd met zeep te zijn. Mocht u dat wel graag willen, gebruik dan een milde zeep die de natuurlijke beschermlaag van de huid niet aantast. Spoel de voeten nadien goed af.

Belangrijk is het om je voeten goed te drogen vooral tussen de tenen. Dit voorkomt dat je last krijgt van een schimmel infectie.

  1. Deze tip is belangrijk voor alle mensen die diabetes hebben.

Controleer elke dag de voeten op wondjes en oneven heden.

Als u dat niet zelf kunt doen laat het dan door een ander controleren.   Uw partner of de thuiszorg bijvoorbeeld

  1. Draag goed passend schoeisel.

Het is belangrijk om goed passende schoenen te dragen, dit om te voorkomen dat er eelt, likdoorns, blaren of ingegroeide nagels ontstaan. Draag altijd goed passende sokken, het liefst van katoen, en stap niet met je blote voeten in de schoenen.

  1. Het knippen van je nagels

Probeer altijd je teennagels recht af te knippen en niet te kort. Je kunt daarna met een vijl de scherpe randjes en hoekjes weg vijlen. U kunt uw nagels het beste knippen na het douchen. de nagels zijn dan wat zachter, waardoor het knippen makkelijker gaat en kans op  beschadigingen minder zijn.

Gebruik een kwalitatief goede nagelschaar of knipper.

  1. Voeten scrubben en voeten crèmes

Het warme weer komt er weer aan, dus de open schoenen en slippers komen weer uit de kast. Maar wat doen we dan nu met al dat eelt en droge huid. Je kunt een milde scrub gebruiken om alle dode huidcellen en eelt te verwijderen. Eelt zou je ook nog kunnen verwijderen met een puimsteen of eeltvijl. Regelmatig scrubben en vijlen zorgt er uiteindelijk voor dat de voeten zachter en mooier worden.

Een verzorgende voeten crème helpt om de huid soepel en zacht te houden. Door de voeten dagelijks in te smeren is de kans minder groot dat ze uitdrogen.

Daarnaast zijn er genoeg crèmes en zalfjes te koop voor eelt en kloven.