Over ons

Mijn naam is Lisette Lunneker. In 1992 heb ik mijn opleiding als ziekenverzorgster afgerond. Met veel plezier heb ik een aantal jaren gewerkt op een geriatrische afdeling in Bruggerbosch te Enschede. In 1996 ben ik gestart met de opleiding voor pedicure. Mijn werk als ziekenverzorgster heb ik toen afgebouwd om uiteindelijk in 2000 als zelfstandig pedicure te gaan werken.

In 2006 heb ik besloten mijn praktijk verder uit te breiden. Met een verbouwing op de begane grond heb ik een praktijkruimte gerealiseerd. Een prettige, lichte ruimte waarin ik met veel plezier mijn pedicure werkzaamheden uitoefen. Door veel te investeren in cursussen, lezingen en opleidingen, mag ik mij sinds 2015 medisch pedicure noemen.

De medische pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voeten en de behandeling van huid en nagelaandoeningen.

Maar de medische pedicure doet meer. Zij voert ook specialistische behandelingen uit aan de risicovoet, waarbij een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Denk hierbij aan o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker, ouderdom of verwaarlozing.

Verder kan een medisch pedicure specialistische behandelingen uitvoeren, zoals het maken van ortheses, nagelbeugels plaatsen, nagelreparaties uitvoeren met gel/acryl. Ook kan zij vilt technieken toepassen bij problemen aan de voeten.

De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines. Dit loopt uiteraard via de eigen huisarts.

Als gediplomeerd medisch pedicure ben ik aangesloten bij de brancheorganisatie Provoet en Procert en werk ik volgens de code van de voetverzorging.

Om geregistreerd te blijven in het KRP-register van Procert moet men in een periode van 3 jaar een bepaald aantal accreditatiepunten behalen. Dit houdt in dat de medisch pedicure over 3 jaar verschillende cursussen, congressen, workshops moet volgen om het aantal accreditatiepunten te behalen, dit om bij te blijven en ons verder te ontwikkelen.

Voor mij geeft het een voldaan gevoel als mensen met pijnlijke en of probleem voeten binnen komen en zonder pijn en problemen mijn praktijk weer uitlopen. Het allerbelangrijkste voor mij is als klanten tevreden weg gaan en graag weer bij mij terugkomen. Daar doe ik het voor en ik ga niet voor minder!

Verder ben ik een samenwerkingsverband aangegaan met:

Podocentrum Wender
Telefoonnummer : 088-4547700
www.podotherapeut.nl

Podocentrum Wouda
Telefoonnummer : 074-2425313
www.podotherapie-wouda.nl

t

Maak vandaag nog een afspraak

Maak een afspraak