Schaatskoorts

Hallo allemaal,

Bij veel mensen begint de schaatskriebels te komen, nu de temperaturen zo laag worden dat er weer geschaatst kan worden. De schaatsen komen weer uit het vet of er moeten nieuwe gekocht worden.

Wil je nieuwe schaatsen kopen? Dan is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Want met een goed passend paar schaatsen kun je vaak jaren mee. Mits je voeten natuurlijk uitgegroeid zijn.

Hieronder zal ik jullie een paar tips geven die je mee kunt nemen als je een paar nieuwe schaatsen wilt kopen.

  • Je voet moet goed opgesloten zitten, zodat je met je voet de schaats kunt sturen. De schaats mag niet knellen of pijn doen. En je hiel mag niet in en uit de schoen slippen.
  • Er mag niet teveel ruimte in je schoen zijn. Meerdere sokken over elkaar dragen moet niet nodig zijn. Tijdens het schaatsen wikkel je je voet niet af, dus ruimte in je schoenen over hebben, zoals bij een wandelschoen is niet nodig. Koop nooit schaatsschoenen op de groei.
  • Draag tijdens het passen en schaatsen één paar dunne sokken, die strak om je enkels zitten.
  • Draag je steunzolen? Die hoef je niet in je schaatsen te doen,omdat je tijdens het schaatsen geen loopbeweging maakt. Ook past een steunzool niet goed in een schaatsschoen. Sterker, een zooltje zorgt vaak dat een schaats niet meer goed onder je voet zit.

ik wens iedereen veel succes en veel schaatsplezier.